dinsdag 19 juni 2012

Dag 3: zeillessen op de catamaran


’s Ochtends schreven we ons op het strand in voor een zeilles op een van de catamarans. Na het ontbijt vlogen we er meteen in met leraar Saïd. Echt veel wind was er niet, maar dat vonden we als beginners aanvankelijk nog niet te erg. Op een half uurje leerden we de basics van het zeilen: zeil aantrekken, roer naar één kant duwen, wachten tot de wind de fok in de andere richting blaast, dan zelf aan de andere kant gaan zitten en de fok in de andere richting vastmaken.  En hup, je bent gedraaid. Omdat er veel gegadigden waren mochten we het na een half uurtje al alleen proberen. Blijkbaar waren we goed opgeleerd, want we raakten zelf weer zonder hulp aan wal.



Nu er af en toe ietsjes meer wind was dan gisteren waagde ik me na het zeilen toch ook nog eens op de surfplank. Eén van de volgende dagen ga ik er toch meteen ’s morgens eens voor, want dan is er het meeste wind… Windsurfen zonder wind heeft niet veel nut. J
Op de middag slenterden we even langs het strand naar de andere kant van het Clubdorp. We zagen dromedarissen passeren op het strand en vonden ook de drie andere zwembaden van Sinai Bay.



Gelukkig staan er om de haverklap waterkoelers: je kan hier liters water drinken zonder naar het toilet te moeten, dat zegt genoeg over hoe belangrijk het hier is van goed veel water te drinken.


Terug bij het hoofdzwembad zagen we dat het tijd was voor het ‘gekke dansje van de dag’. ;-)


Daarna werd alles in gereedheid gebracht voor het waterspel van die middag: over een rij surfplanken proberen tot aan het midden van het zwembad te raken zonder in het water te vallen. De kleintjes slaagden vaker in het opzet dan de groteren, geholpen door hun pluimgewicht. J


In de namiddag hielden we een siesta op de kamer, in de airco, even weg uit de hitte.

’s Avonds is er ook telkens een korte show voor het eten, in de bar. Vandaag waren er de ‘draaiende derwisjen’. Met hun kleurrijke rokken bleven ze maar draaien en draaien en draaien en draaien… Op het einde van hun dans gingen er zelfs gekleurde lichtjes aan in hun rokken.  Wie wilde mocht zelf een poging wagen.
We sloten de avond af met de show Cleopatra in het amfitheater.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten