Tijdens de lessen mochten we soms - uiteraard enkel onder begeleiding van monitor Sébastien - van de pistes afwijken. Let op: doe dit nooit zonder professionele begeleiding: lawinegevaar! We leren snowboarden in diepsneeuw, en zakken er af en toe ook wel eens vervelend diep in weg. Maar in poedersneeuw snowboarden is leuk, sporen trekken waar nog niemand je voorgegaan is... het heeft iets. In de namiddag wagen we ons aan een 'teleski difficile', zoals het bordje ons waarschuwde. Een zogenaamd pannenkoekenliftje of paddenstoelenliftje met een helling van maar liefst 60%. De stoere mannen in de groep zeiden dat er niks aan was, dat je zelfs gewoon het liftje kon vasthouden en je op de kracht van je armen naar boven kon laten trekken. Ik geloofde nooit dat het kon, maar wie ben ik, de minst ervaren van de groep... Uiteindelijk haalde ongeveer de helft van de groep de top, waaronder ik! Fier! De stoere roepers die zich aan hun armen naar boven wilden laten trekken moesten ergens halfweg afhaken.
Vandaag zouden we zowel 's middags als 's avonds eten in à la carte restaurant La Laiterie. Hier zie je een paar voorbeeldjes van gerechtjes: een overbelichte maar desondanks overheerlijke tartare de saumon en een souris d'agneau met lekker gekruide champignons en rozemarijnpatatjes in de schil:
Vandaag zouden we zowel 's middags als 's avonds eten in à la carte restaurant La Laiterie. Hier zie je een paar voorbeeldjes van gerechtjes: een overbelichte maar desondanks overheerlijke tartare de saumon en een souris d'agneau met lekker gekruide champignons en rozemarijnpatatjes in de schil:
Om de dag af te sluiten deden we zelfs een stukje zwarte piste. Ook dat hebben we overleefd. Terug aan de club verliet onze monitor ons voor die dag. De diehards gingen nog even opnieuw de pistes op, maar ik hoorde de hammam al roepen. Heerlijk ontspannen na de inspanning. We aten voor een keer niet in de buffetrestaurants Les Cerfs of Céleste, maar in La Laiterie, het à la carte restaurant. Daar aten we gekoelde spring rolls als voorgerecht, een tonijnsteak met tempura van groentjes als hoofdgerecht en een crème brulée als dessert. De avond werd afgesloten in de bar met een live optreden met rustige muziek, een welkome afwisseling na het showgeweld van de vorige avond.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten